Doprava zdarma Efekt lupa
  • 1 z 5
 

Böker Damast Black Brotmesser 130423DAM

 

Ručně vyrobené v tradičním japonském šéfkuchaře nůž z nerezové damascenské oceli designu s 37 vrstvami, kde se čepel přetínají extrémně tvrdého jádra V-Gold č.. 10 ocel poskytuje extrémní ostrost. Nůž rukojeti vyrobené z pravé japonské překližky, jsou velmi pohodlné do ruky.

Celková délka: 36,0 cm
Délka čepele: 23,5 cm
Hmotnost: 130 g
Tloušťka čepele: 3,0 mm
Materiál čepele: Damašek

Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
25.4.2024
5 629 Kč
   
Kód produktu 130423DAM
Značka Böker
Kategorie Damaškové kuchyňské nože
Dodání do 3 dnů po celé ČR
Dodání do 3 dnů
po celé ČR
Garance spokojenosti
Garance
spokojenosti
Nože nejvyšší kvality
Nože nejvyšší
kvality
 

Série kuchařských nožů Boker Damascus Black kombinuje tradiční japonské tvary rukojetí z černé lokální překližky s ostrou čepelí z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásným zrnem. Extrémně zadržující jádro čepele Damašku je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Znatelná ostrost při řezání je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými svorkami z nerezové oceli dává sérii zvláštní charakter.

Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále populárnější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskými rukojeťmi a tradiční struktura čepele se zátkou a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože jemné potraviny lze krájet a připravovat obzvláště jemně. Například při krájení bylin neunikají téměř žádné esenciální oleje díky velmi jemnému řezu. Aromata se tímto způsobem neztrácejí a lze se vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná ostrost při řezání je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.

Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Prémiová antikorozní ocel VG-10 střední řezné vrstvy se vyrábí v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů Solingen podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68% vyšší než u konkurenčního výrobku. Série Boker Damascus Black navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé ostření je nyní minulostí.Nůž na chléb se vyznačuje speciálním zoubkovaným okrajem, stejně jako velmi dlouhou čepelí.

Kromě chleba lze s ním samozřejmě krájet i další tvrdé potraviny. Na rozdíl od klasického kuchyňského nože nejsou při řezání nožem na chléb rozdrceny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: