Tip Efekt lupa
  • 1 z 7
 

Damaškový kuchyňský nůž - Böker Damast Black kl. Kochmesser - 130419DAM

 
Nůž šéfkuchaře.
Tyto stylové kuchyňské nože z Bokeru jsou opravdu uměleckým dílem. Damašková ocel vyrobena z 37 vrstev nerezové oceli VG10. Poskytuje vynikající stabilitu ostří při každodeních řezných úkonech. Rukojeť je z černého vrstveného dřeva, nerezovým kroužkem a čepem. Každý nůž je dodáván v dárkové krabičce vyložené hedvábím.
Celková délka: 26.4 cm
Délka čepele: 15.7 cm
Hmotnost: 70 g
Tloušťka čepele: 2,5 mm
Materiál čepele: Damašek
Materiál rukojeti: Lepené dřevo
Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
3.6.2024
3 999 Kč
   
Kód produktu 130419DAM
Značka Böker
Kategorie Damaškové kuchyňské nože
Dodání do 3 dnů po celé ČR
Dodání do 3 dnů
po celé ČR
Garance spokojenosti
Garance
spokojenosti
Nože nejvyšší kvality
Nože nejvyšší
kvality
 

 

 Série kuchařských nožů Boker Damast Black kombinuje tradiční japonské tvary rukojetí z černé domácí překližky s ostřím ostrými jako břitva z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásnou kresbou. Extrémně odolné jádro damaškové čepele je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Hmatatelná ostrost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými objímkami z nerezové oceli dodává sérii zvláštní charakter.

Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále oblíbenější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskou rukojetí a tradiční konstrukce čepele s tyčí a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože citlivé potraviny lze krájet a připravovat obzvláště šetrně. Například při řezání bylinek díky velmi jemnému řezu nevytékají téměř žádné éterické oleje. Tímto způsobem se neztrácejí vůně a lze se také vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná pikantnost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.

Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Nerezavějící prémiová čepel VG-10 střední řezné polohy je vyrobena v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů v Solingenu podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68 % vyšší než u konkurenčního produktu. Řada Boker Damascus Black navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé přebrušování je dnes již minulostí. Kuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a je součástí základní výbavy.

Má o něco širší a delší čepel než univerzální nůž. Štíhlá špička je ideální pro krájení cibule nebo malé zeleniny. Díky své délce jej lze použít i jako nůž na maso. Bez problémů s ním lze zpracovat i velkou zeleninu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: