Tip Doprava zdarma Efekt lupa
  • 1 z 5
 

Damaškový kuchyňský nůž - Böker Damast Olive Santoku - 130437DAM

 
Nůž šéfkuchaře.
Úspěšná řada kuchynských nožů s rukojetí z olivového dřeva, které je dodáváno ze středomoří. Je ručně vybíráno z těch nejlepších kusů dřev, proto zaručuje nevětší kvalitu pro tyto nože. Teplý tón a živý pocit ze dřeva, činí přípravu potravin o to více zábavnou. Materiál čepele je z damaškové oceli VG10.
Celková délka: 29.8 cm
Délka čepele: 17.2 cm
Hmotnost: 140 g
Tloušťka čepele: 3,0 mm
Materiál čepele: Damašek
Materiál rukojeti: olivové dřevo
Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
15.5.2025
5 789 Kč
   
Kód produktu 130437DAM
Značka Böker
Kategorie Kuchyňské nože
Dodání do 3 dnů po celé ČR
Dodání do 3 dnů
po celé ČR
Garance spokojenosti
Garance
spokojenosti
Nože nejvyšší kvality
Nože nejvyšší
kvality
 

Série kuchařských nožů Boker Damascus Olive kombinuje tradiční japonské rukojeti z místního olivového dřeva s čepelemi ostrými jako břitva z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásnou kresbou. Extrémně odolné jádro damaškové čepele je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Hmatatelná ostrost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými objímkami z nerezové oceli dodává sérii zvláštní charakter.

Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále oblíbenější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskou rukojetí a tradiční konstrukce čepele s tyčí a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože citlivé potraviny lze krájet a připravovat obzvláště šetrně. Například při řezání bylinek díky velmi jemnému řezu nevytékají téměř žádné éterické oleje. Tímto způsobem se neztrácejí vůně a lze se také vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná pikantnost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.

Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Nerezavějící prémiová čepel VG-10 střední řezné polohy je vyrobena v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů v Solingenu podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68 % vyšší než u konkurenčního produktu. Řada Boker Damascus Olive navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé přebrušování je nyní minulostí. Nůž, který se těší stále větší oblibě i v Evropě, je Santoku.

Jedná se původně o japonský tvar čepele pro univerzální nůž. V překladu jeho název znamená "Tři ctnosti", je stejně vhodný pro maso, ryby a zeleninu. Díky široké čepeli se Santoku obzvláště snadno manipuluje.

Barva rukojeti hnědá
Celková délka (cm) 29,8
Délka čepele (cm) 17,2
Hmotnost (g) 140
Materiál čepele Damašek
Materiál rukojeti olivové dřevo
Tloušťka čepele (cm) 0,3

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: