Tip Efekt lupa
  • 1 z 5
 

Damaškový kuchyňský nůž - Böker Damast Olive Santoku - 130437DAM

 
Nůž šéfkuchaře.
Úspěšná řada kuchynských nožů s rukojetí z olivového dřeva, které je dodáváno ze středomoří. Je ručně vybíráno z těch nejlepších kusů dřev, proto zaručuje nevětší kvalitu pro tyto nože. Teplý tón a živý pocit ze dřeva, činí přípravu potravin o to více zábavnou. Materiál čepele je z damaškové oceli VG10.
Celková délka: 29.8 cm
Délka čepele: 17.2 cm
Hmotnost: 140 g
Tloušťka čepele: 3,0 mm
Materiál čepele: Damašek
Materiál rukojeti: olivové dřevo
Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do
25.4.2024
5 789 Kč
   
Kód produktu 130437DAM
Značka Böker
Kategorie Kuchyňské nože
Dodání do 3 dnů po celé ČR
Dodání do 3 dnů
po celé ČR
Garance spokojenosti
Garance
spokojenosti
Nože nejvyšší kvality
Nože nejvyšší
kvality
 

Série kuchařských nožů Boker Damascus Olive kombinuje tradiční japonské rukojeti z místního olivového dřeva s čepelemi ostrými jako břitva z nerezového damašku s 37 vrstvami oceli, které se vyznačují krásnou kresbou. Extrémně odolné jádro damaškové čepele je vyrobeno z vysoce výkonné oceli VG-10. Hmatatelná ostrost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými objímkami z nerezové oceli dodává sérii zvláštní charakter.

Nejen, že mnoho špičkových kuchařů přísahá na japonské kuchyňské nože, ale jsou také stále oblíbenější u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nožů s japonskou rukojetí a tradiční konstrukce čepele s tyčí a svorkou z nerezové oceli jsou zřejmé, protože citlivé potraviny lze krájet a připravovat obzvláště šetrně. Například při řezání bylinek díky velmi jemnému řezu nevytékají téměř žádné éterické oleje. Tímto způsobem se neztrácejí vůně a lze se také vyhnout nežádoucímu slzení očí při krájení cibule. Vnímaná pikantnost při krájení je dechberoucí a dělá z vaření zážitek.

Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel je vyrobena z 37 vrstev damaškové oceli. Nerezavějící prémiová čepel VG-10 střední řezné polohy je vyrobena v Japonsku a vyznačuje se vysokým stupněm tvrdosti, houževnatosti a homogenní krystalickou strukturou. V přímém srovnání řezného výkonu s výrobkem od zavedeného výrobce kuchyňských nožů v Solingenu podle DIN EN ISO 8442-5 fungují nože nejen příslovečně lépe. V reprezentativním testu DIN je řezný výkon o více než 68 % vyšší než u konkurenčního produktu. Řada Boker Damascus Olive navíc zaujme vyšší počáteční ostrostí. Neustálé přebrušování je nyní minulostí. Nůž, který se těší stále větší oblibě i v Evropě, je Santoku.

Jedná se původně o japonský tvar čepele pro univerzální nůž. V překladu jeho název znamená "Tři ctnosti", je stejně vhodný pro maso, ryby a zeleninu. Díky široké čepeli se Santoku obzvláště snadno manipuluje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: